ANTICORUPȚIE          
Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Participarea CFM la Summit-ul "Zilele Feroviare"

  în cadrul Clubului Feroviar 2023

   

  Săptămâna trecută, la evenimentul Club Feroviar 2023 desfășurat în cadrul ”Zilelor Feroviare 2023” la București, Î.S. ” Calea Ferată din Moldova” a fost reprezentată de Directorul general al CFM, Oleg Tofilat. În cadrul panelului cu tema „Transport feroviar pe distanțe lungi", în calitate de speaker, Oleg Tofilat a abordat subiectul provocărilor cu care se confruntă CFM și a vorbit despre viziunea asupra dezvoltării întreprinderii.

   

  Separarea Operațională pentru Modernizare și Eficiență

  Oleg Tofilat a subliniat necesitatea procesului de separare operațională, în urma modelului european, pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile feroviare din Republica Moldova. Procesul de separare implică dificultăți financiare semnificative, dar este considerat esențial pentru a aduce infrastructura feroviară și materialul rulant la standardele europene.

   

  Investiții și Modernizare

  Pentru a-și reînnoi materialul rulant, CFM planifică o investiție semnificativă de 475 de milioane de euro. Aceasta include achiziționarea a peste 4.000 de vagoane de marfă și 25-30 de locomotive de manevră. Aceste eforturi sunt menite să răspundă cererii crescute de trafic și să îmbunătățească transportul feroviar.

   

  Colaborare Internațională

  Oleg Tofilat a evidențiat necesitatea de asistență externă în procesul de reformă și a exprimat interesul pentru colaborarea cu parteneri din România, care au experimentat deja procese similare de separare operațională.

   

  Spre final, Directorul general al CFM a subliniat importanța călătoriilor cu trenul, menționând propria sa experiență pozitivă cu Trenul Prietenia, care l-a dus de la Chișinău la București. Acesta a subliniat, de asemenea, dorința sa pentru o linie rapidă București-Chișinău, pentru a reduce durata călătoriei.

   

  Prezentarea integrală poate fi văzută aici: PREZENTAREA

   


  10.11.2023 | Reuniunea trilaterală a operatorilor căilor ferate din Republica Moldova, Ucraina si România
  În perioada 08 - 09 noiembrie 2023, Chisinăul a fost gazda unei reuniuni trilaterale între operatorii căilor ferate din Ucraina, România si Republica Moldova. Scopul acestei întruniri a fost "Îmbunătătirea procesului de transport în directia Reni - Giurgiulesti - Galati Larga si în sens opus"....

  24.10.2023 | Participarea CFM la Summit-ul "Zilele Feroviare" în cadrul Clubului Feroviar 2023
  Săptămâna trecută, la evenimentul Club Feroviar 2023 desfășurat în cadrul "Zilelor Feroviare 2023" la București, Î.S. "Calea Ferată din Moldova" a fost reprezentată de Directorul general al CFM, Oleg Tofilat. În cadrul panelului cu tema "Transport feroviar pe distanțe lungi", în calitate de speaker, Oleg Tofilat a abordat subiectul provocărilor cu care se confruntă CFM și a vorbit despre viziunea asupra dezvoltării întreprinderii....

  19.05.2023 | Uniunea Europeană și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) contribuie la modernizarea căilor ferate din Republica Moldova.
  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Comisia Europeană au aprobat un pachet financiar prin care UE va acorda un grant de investiții de 20 de milioane de euro pentru un proiect de reabilitare a două tronsoane cheie de linii de cale ferată din Moldova. BERD va oferi guvernului Republicii Moldova 23 de milioane de euro....
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!